Purjehduskesä 2019 alkamassa ja odotukset korkealla. Vai puosu?

IMG-20190517-WA0003.jpg

Kaikille seiloreille kauden alkajaisiksi vinkki: maston valot on helpompi tarkastaa ja tarvittaessa korjata ennen veteen laskua, kun masto makaa pukeilla alle metrin korkeudella maasta horisontaalisessa asennossa... Vaikka puosua ei vaivaisikaan korkeanpaikankammo, hän saattaa olla vaikkapa autuaallisen epätekninen henkilö. Hän ei esimerkiksi ehkä tiedä, mitä kontaktien rapsuttaminen tarkoittaa. Sanayhdistelmä saattaa synnyttää hänessä asiaan mitenkään liittymättömiä mielleyhtymiä. Niin kuin sekin, että kupu irtoaa, jos hampaat eivät ole paikoillaan. 

Kun korkealla tekee kaksin käsin jotakin, mitä ei osaa, pitelisi mielellään kolmannella kädellä kiinni. Mistä tahansa. Ja neljännellä varmistaisi, ettei ruuvi, meisseli, kupu, spray-pullo tai polttimo putoa. Viidennellä sitten suihkuttelisi sprayta ja ravistelisi ...öö lampunkantahärpäkettä.

Toisaalta lisäkädetkään tuskin olisivat tällä kertaa saaneet kontakteja toimimaan pysyvästi (älkää kysykö). Kapu laski vinssillä puosun takaisin veneen kannelle. Rintalihaksia korvensi, kädet tärisivät. Ja ylhäällä lamppu siis pysyi pimeänä. Onneksi ystävällinen venenaapuri kävi kaivamassa kajuuttansa kätköistä uuden polttimen ja ojensi sen kapulle. Tarkemman harkinnan jälkeen naapuri myös kävi ruuvaamassa polttimon kuvun sisään. Hampaat tulivat nätisti paikoilleen.

Sinänsä siellä ylhäällä oli hienot näkymät venesatamaan ja merelle. Puosu ehdotti palkkioksi suorituksesta uutta nostoa ilman teknisen huippuosaajan hommia. Ihan vain ihastelutarkoituksessa.