svensk%20maisema.jpg

Naapurin rantanäkymiä
 

Vaivat vaanivat kaikkia - jopa seiloreita - kaikkialla. Ja joskus pienet, sinällään harmittomat kiusat vaikeuttavat seilaamista tosi paljon.

Maratonkävely latan löytymiseksi Hangossa saattaa aiheuttaa jalkaan hiertymän, jonka parantuminen kestää viikon päivät. (Puosu kutsui vaivaa lattajalaksi.) Aurinko voi laukaista huuliherpeksen niin päälystön kuin miehistön huuliin. Puosu voi revähdyttää selkälihaksensa huomaamattaan niin, että oikean käden käytöstä tulee häijyn kivuliasta, ja vähän vasemmankin. Silloin hartain toive on, että vene pääsisi pian satamaan. Silloin ei ehkä kannattaisi yrittää rantautua yhteen Ruotsin suosituimmista satamista.

Saavuimme Sandhamn KSSS:n edustalle kahden aikaan iltapäivällä. Ja vielä viideltä pyörimme siinä. Päivälliseksi söimme pussillisen sipsejä. Ne eivät varsinaisesti toimineet lihasrelaksantteina.

Sandhamnin rantautumisjärjestelmä on mielenkiintoinen. Kaikki saapuvat veneet jäävät kaartelemaan sataman eteen, kunnes kumiveneopas osoittaa laituripaikan. Liejuinen mooring-liina oli eilen suurin unelmamme. Kun olimme kaarrelleet auringossa kolme tuntia, opas kävi kertomassa, että meidän kannattaisi ehkä yrittää rantautua läheiseen Lökholmenin vierasvenesatamaan. Teimme työtä käskettyä, mutta sekin oli täynnä. Seuraavaksi meitä johdatti eteenpäin huhu, jonka mukaan Lökholmenin jäsensatamasta olisi ehkä mahdollista kysyä poikkeuspaikkaa. Eläköön veneilijöiden vesiposti! Puosu melkein kapsahti jäsensatamassa laituripaikkamaksua rahastaneen tytön kaulaan. Ei vain toimimattomilla käsillään pystynyt...

Lökholmen (LAT 59° 17.450'N, LON 18° 55.802'E) oli kiva metsäsaari. Istuttiin hetki iltaa ulkoilmaravintolassakin. Juopunut suomalaisnainen teki innokkaasti tuttavuutta puosun kanssa. Taas mielessä käväisivät  stereotypiat.

kapteenin%20olut.jpg

Kapteeni tyypillisenä suomalaisena
ihastui ravintolassa olutpulloon.


Aamulla sitten uusin voimin ja hiukan kätevämmin käsin taas Sandhamn KSSS:n eteen kaartelemaan... Kunhan ensin saimme kapteenin mereen molskahtaneen kengän takaisin.