LAT 60° 28.170'N
LON 022° 00.767'E

Jos Nådendalissa on Mumindal,
onko Naantalissa Muumintali?

Lukeeko Naantalin satamakonttorin seinässä:
a) satamakonttori
b) satamavouti
c) satamakeisari
?

Jos Naantalin Kaivohuoneen ja kahviloiden rannan eksoottisessa kukkaloistossa tuntuu siltä kuin olisi ulkomailla, saako nauttia halvasta ulkomaanmatkasta? Ja jos se nyt ei niin halpakaan ole, saako nauttia kumminkin?

Naantalin%20kukat-normal.jpg

Kapteeni ei halunnut jäädä Merimaskun lauantaiseen (huom. minulla on jo tätä nykyä taju viikonpäivistä!) rantakaraokeen, mutta hehee: Naantalin Kaivohuoneellakin oli karaoke. Hilpeänä täytin meille lappuja, neljä laulua kummankin lappuun. Ensimmäisen omistani ehdin laulaakin ennen kuin valkeni, että kyseessä oli karaokekilpailu. Hui hai.

Tunnelma oli hilpeä kilpailusta huolimatta - tai ehkä juuri sen takia. Naapuripöydässä tosin istui se pakollinen arvostelijapariskunta: ihmisiä, jotka eivät laula, mutta kertovat toisilleen muiden esiintyvän niin surkeasti, että hekin ilmeisesti voisivat laulaa. Mutta eivät laula sittenkään.

Kapteeni ja minä emme tavanneet purjehduskurssilla tai pursiseuran talkoissa. On silkkaa mielettömän hyvää onnea, että rakastuimme molemmat mereen ja veneilyyn yhteiselomme aikana. Itse asiassa tapasimme toisemme paukkupakkasessa karaokebaarin jonossa. Oli pikkujouluaika, ja kaikki jonottajat lauloivat joululauluja kylmän karkoittamiseksi. Vieressäni seisova tuntematon partasuinen mieskin lauloi.

Nyt ja tässä Naantalin seesteisessä aurinkoillassa pakkasmuistot tuntuvat absurdeilta. Kapteeni käy läpi sitloodan säilytystilojen tavaroita, minä siemailen kylmätilan viimeistä siideriä. Kohta tiskaan, ja sitten alamme vähin erin pakata tavaroitamme. Huomenna Alouette saa toisen miehistön. Toivottavasti heillä on edessään yhtä suloiset purjehdusviikot kuin meillä takana.

Tänään päivällä hurja helle purkautui vielä hurjempana ukkosena. Tuuli lähes paiskoi vanhaa rouvaa laiturissa, taivas pamahteli yläpuolella. Ja nyt on siis seesteinen, lempeä ilta. Helppo hengittää. Vastarannalla soi kitaramusiikki. Ai niin, sen eilisen karaokekilpailun lopputulos: puosu valittiin jatkoon laulamaan Eurajoella. Missä mahtaa olla Eurajoki? Pyysivät puhelinnumeroa. Annoin sen kiltisti ja kerroin, että kännykkä makaa kylläkin meren pohjassa...

Ei kun tiskaamaan. Ja pakkaamaan.

signaaliliput-normal.jpg