Hangonkylä

LAT 59° 50.599'N
LON 22° 56.864'E

Seuraavaan satamaan perustettiin oluttutkimuskeskus Hangonkeksijät. Akatemian paikaksi suunniteltiin ensin Hangon Itäsatamaa, mutta Jussi onneksi varoitti moottoriveneiden Poker Run -turnajaisista. Itäsatama olisi tukossa.

Siispä sijoitimme toimintamme Hangonkylään - kunhan ensin hengittämättä ja ilman fendereitä hivuttauduimme laituripaikalle tolppien väliin. Veneilyn juomakulttuurissa oli nimittäin tapahdunut yllätyskäänne: puosu oli päättänyt perehtyä oluisiin. Tai vaatimattomammin ilmaistuna: pystyä nielemään niitä. Tuoteselosteista päätellen ne olivat terveellisempiä kuin siiderit. Ja niitä epäilemättä tulisi juotua vähemmän (kaikkein terveellisin ominaisuus?)

Projekti alkoi jo Nauvossa. Siellä juomapulloon sai hassun koktailtikun:

sol.jpg

Nauvosta puosu myös hankki materiaalit oluttutkimusta varten. Mutta itse tutkimustyö suoritettiin siis vasta Hangonkylän vierasvenesatamassa. Ilta-aurinko hymyili lempeästi maistelijoille.

Kapteeni%20maistelee.jpg

Tummaa on...

Puosu%20maistelee.jpg

Mämmiä ilman sokeria?


Tutkimusyhteenveto:
Vaalea voi maistua tummalta ja tumma vaalealta. Olut voi myös maistua myös savukalalta. Kapteenin lemppari: vaalea lager. Puosun lemppari: vehnäolut.

Jotta puosu kykeni juomaan "lempparinsa", hän pullautti siihen limeviipaleen. Ainakin Nauvon Sol-pullossa se oli toiminut.

oluet.jpg