LAT 54° 24.165'N
LON 10° 12.967'E

Kielin kanavan valloitus sujui rauhanomaisesti. Ei, se oli puuduttavan tylsä. Näin ei kyllä pitäisi sanoa. Itämeren aavoja ylittäessä saattaa tulla kova ikävä tämän päivän tylsyyttä. Puosu otti päiväunet, gasti lueskeli kirjaa, kapteeni mietti kanavan sivulla olevien kylttien perimmäisiä merkityksiä. Ohittava sota-alus ja vastaantuleva rahtilaiva olivat päivän Huomionarvoiset Tapaukset.

Ulostulosulku tietysti jännitti. Jäätiin kiltisti odottelulaituriin ihmettelemään vanhan kanavasulun pimeitä valoja. Valtavia kerrostalorahtilaivoja kontteineen ajoi uuteen sulkuun. Sen valot vilkkuivat pirteästi. Ja mitämitä: saksalainen purjevene ajoi samaan sulkuun kuin uivat rahtikerrostalot. Netissä oli kuitenkin selkeästi kerrottu, että huviveneet käyttävät vanhaa sulkua. Ystävät: nettiin ei kannata luottaa. Eikä kapteenien vakuutteluihin. "Tuonne ei kyllä mennä", tokaisi nimittäin kapteeni rahtilaivoja katsellessaan. Mutta kun hän oli soittanut hafenkontoriin, mentiin ihan nätisti rahtilaivojen keveriksi uuden sulun sisään.

sulussa-normal.jpg

Gasti urheili tikapuita pitkin ylös kioskiin maksamaan kanavamaksun. Alastulo tikkaita pitkin oli vielä urheilullisempaa. Ja sitten: putkahdimme omaan mereen. Melkein kuin kotona olisi, kun Itämeren rannalla syö kampelaa.

Kalaravintola oli tunnelmallinen ja ääriään myöten täynnä väkeä sekä saksansorinaa. Mahdoimme olla räjähtänyt näky, kun meripeikkokamppeissamme hiukset tuulenpesinä pelmahdimme sisään. Gasti alkoi riisua housuja baaritiskin ääressä, kapteeni kävi nurkassa äänekästä suomenkielistä puhelinkeskustelua miehistön potentiaalisen neljännen jäsenen kanssa, joka vielä oli tukevasti kotimaassa. Puosu yritti tilata viskiä, mutta väkevät juomat eivät kuuluneet talon tarjontaan. Tilattiin oluet ja viinit - jotka sitten loppujen lopuksi jäivät maksamatta, kun meille vapautui pöytä ruokasalin puolelta. Kun puosu myöhemmin kyseli niistä juomista, talo lupasi tarjota. Seurue epäili, että se oli gastin riisumisesityksen ansiota.

Miehistön neljäs jäsen Jussi on keuhkokuumeessa. Nähtäväksi jää, veneilläänkö Soukan rantaan asti kolmisin.

Kampela oli naminamia.

oranssi%20vene-normal.jpg
 Ei väri venettä kaada.