LAT 60° 13.027'N
LON 024° 48.597'E

Ei sovi kirjoittaa, että kävimme tänään pankissa kysymässä, paljonko saisimme venelainaa. Kahdestakaan syystä se ei käy: suomalaisen ei sovi puhua raha-asioistaan, eikä taikauskoisen pessimistin sovi puhua vielä toteutumattomista unelmistaan. Koska olen suomalainen taikauskoinen pessimisti, olen siis tuplahiljaa. ;) Enkä sitä paitsi ehdikään tässä kauan höpäjämään. Pitää kahlata suomalaisilla nettisivuilla, saksalaisilla nettisivuilla, tanskalaisilla nettisivuilla...

Tämä on hauskaa muutenkin, ja Google-kääntäjä tekee tästä vielä hauskempaa. Tiesittekö, että veneessä voi olla jopa saarnastuoli. Ja käyrätorvi. Ja keulakaasuperäsin. "Alus on varustettu tehokkaampi 27 hv moottori, teak hankaus reunus, käsityökaluja, Navibesteck ja kiikari."

Saksassa on paljon, paljon enemmän veneitä myynnissä kuin täällä, ja hintakin on selvästi alhaisempi. Ostaminen täältä käsin on tietysti mutkikkaampaa. Vene pitää kuitenkin nähdä ennen tarjouksen tekemistä - tai sitten se pitää tarkastuttaa jollakin saksalaisella yrityksellä, joka maksusta tarkastaa käytetyn veneen kunnon. Kapteeni pohtii nyt näitä asioita - samalla kun odottaa vastausta sähköpostiviestiin, jolla olemme ilmaisseet kiinnostuksemme 35-jalkaista Hansea kohtaan. Ups. Suomalainen taikauskoinen pessimisti kumautti minua takaraivoon.

Veneen nimi on Black Cat, ja sen kylkeen on maalattu korni, sarjakuvahahmomainen musta kissa. Se on niiiin korni, että on oikeastaan ihan ihastuttava. Veneen nimeä ei saisi vaihtaa, se tuo huonoa onnea. Onneksi musta kissa ei tuo... No, nyt tuli jo litsarit molemmille poskille. Okei, okei. Lopetanlopetan.

Veneen sisutusta olen vähän miettinyt. Olisiko pinkki sopivan merellinen väri?

kotikajuutta-normal.jpg
Kodin makuukajuutan sisustusta