Esim.
LAT 54° 32.467'N
LON 10° 59.217'E

Sain kuvan jättiläisampiaisesta! Täällä keskellä mertakin on hieman tapahtumatonta... ("Onneksi, onneksi, onneksi!" kiljuu pieni ääni puosun päässä.)

ampiainen-normal.jpg

Tällä hetkellä näkyy rantaakin, ennen lounasta levittäytyi vain meri silmänkantamattomiin joka puolella. Ja meren päällä lensi pöllö! Siitä en harmi kyllä saanut kuvaa. Luokitellaanko pöllö vesilintuihin?

Pitkin matkaa miehistölle on kertynyt havaintoja eläinystävistä. Ensimmäiseksi puosu näki kaarevan, evällisen selän käyvän meren pinnassa heti alkumatkasta. Pieni delfiini! Muu miehistö ei nähnyt evä-eläintä, ja puosusta tuntui siltä, ettei eväeläimen olemassaoloa otettu vakavasti. Seuraavaksi meitä kävi tarkkailemassa hylje. Se tiiraili tovin vedenrajasta ja sukelsi sitten takaisin päivän puuhiinsa.

Pohjanmerellä väsynyt pikkulintu laskeutui hoipertelemaan veneen purjeelle, kannelle, jopa sitloodaan. Se oli kovin pökertynyt. Tuntuu epäreilulta, että niin pienen olennon täytyy lentää itsensä uuvuksiin niin ison meren yllä.

lintu%20purjeella-normal.jpg
Hissi ei olisi pahasta. Voisitteko ystävällisesti vetää fallista?

lintu-normal.jpg
Hoiputte itsekin tällä kannella, näkisitte vaan.

Juuri äsken kapteeni ilmoitti, että edessä näkyy muutama siivekäs. Niin näkyy: mustanaan muuttolintuja, jotka lentävät viisaasti etelään. Tässä sitä vastoin seilaa kolme Homo Sapiens -lajin edustajaa kohti pimenevää ja kylmenevää pohjoista - jonne on jopa vähän ikävä. (Homo Sapiensilla on asuinplaneettansa eliökunnan kehittyneimmät aivot.)