Aalloilla välillä Klobben - Sipoon Kaunissaari

Taas on laitettu sielun sininen vaihde silmään. Sielunsininen? Ulkomeren suunnalla mystinen sumupanta himmentää saaret fantasianomaisiksi näyiksi. Täällä paistaa ja kimaltelee. Mainingit vähän tempovat venettä, mutta se taitaa vain nauttia. Ollaan niin samiksia: puosu ja Moon Merel.

Seilaamme kapteenin kanssa kahden - paitsi että kukkakärpänen lennähti juuri lehtiön kulmalle sukimaan siipiään. Viime viikonloppuna väkeä oli sitloodassa enemmänkin. Miehistöön liittyi matkan varrelta yllättäen ystävä vuosien takaa kolmen poikansa kanssa. 5-12-vuotiaat gastit purjeveneilivät elämänsä ensimmäistä kertaa, ja sydämestäni toivoin heille hyviä muistoja.

Kun vanhin pojista oli vasta vauvanpyöreä taapertaja, pääsimme merelle joskus mukaan perheen silloisella moottoriveneellä - aikana jolloin omasta meripeikkourastamme ei ollut vielä aavistustakaan. Nyt siis näin päin. Vauvanpyöreä on nyt pitkä ja hoikka, hieman ujo ilmestys teini-iän alkumetreillä, mutta ihastuttavan fiksu ja sydämellinen nuorimies. Tämä merten peittämä pallomme pyörii ilmeisesti todella vinhaa vauhtia.

Kesäinen saaripäivä onkimisineen ja grillaamisineen sekä seuraavan päivän purjehdus ilmeisesti tarjosivat toivotun elämyksen. 12-vuotias ilmoitti matkan jälkeen haluavansa lähteä mukaamme, kun kesälomalla seilaamme Tukholman saaristoon. Vaikka se ei ehkä toteudukaan - aloitamme nuorten kanssa lyhyemmistä reissuista - on todella suloista, että innostus syntyi.

Harva asia elämässä on yhtä tärkeä kuin innostus, ehkä ei mikään. Nyt joku siellä murahtaa, että terveys. Myönnetään. Vaikka toisaalta... Tunnen muutamia perusterveitä ihmisiä, jotka eivät ole erityisen innostuneita elämästään ja pari vakavasti sairasta, jotka ovat erityisen innostuneita jokaisesta päivästä.

Olen saattanut mainita tämän ennenkin, mutta: onnellista että kapteeni ja minä olemme innostuneita samasta harrastuksesta. Jos tätä meripeikkoilua voi harrastukseksi sanoa. Joka tapauksessa, meillä on käynyt flaksi.

Hm. Ja heti takapakkia: Kysyin äsken kapteenilta, kuinka innostunut asteikolla 0-10 hän on siitä, että lomalla purjehdimme Tukholman saaristoon. "Kolme", vastasi kapteeni. Siellä on kuulemma se ruotsin kieli...

Startti on tasan viikon päästä. Puosun innostusviisari asteikolla 0-10 näyttää sataa. Svenska gästhamnar on ehkä hänen ansiostaan  Ruotsin tämän vuoden katsotuin nettisivu. Satamat Kapellskäristä Kalmariin on kahlattu läpi nettisanakirjan säestyksellä. Gotlanti odottaa vielä kartoittamista. Tänään illalla on tarkoitus Sipoon Kaunissaaressa esitellä kapteenille Tukholman saariston helmiä. Kerron asiasta, ja kapu näyttää jo heti vähän innostuneemmalta... (Kielennäyttöhymiö.) Javisst.

saaren%20taitekalleria.jpg

Taidepläjäys Sipoon Kaunissaaren aamusta, jossa sumu, rankkasade, päivänpaiste ja helle vuorottelivat villisti.