• Jos olet taipuvainen merisairauteen, älä kokkaa.
  • Jos et ole taipuvainen merisairauteen, kokkaa sopivin väliajoin miehistön merisairauden ehkäisemiseksi ja verensokeritason ylläpitämiseksi. Sopiva rytmi on esim. seuraava:
     
    • aamupala: heti heräämisen jälkeen ennen liikkeellelähtöä, vaikka lähdetäänkin liikkeelle välittömästi heräämisen jälkeen
    • aamupäiväkahvi: hiukan liikkeellelähdön jälkeen
    • lounas: hiukan aamupäiväkahvin jälkeen
    • iltapäiväkahvi: hiukan lounaan jälkeen
    • sekalainen omatoimi-buffet loppupäivän sprayhoodin suojissa: banaania, viinirypäleitä, limua, pillikaakaoita, sipsejä, mitä ikinä edellisestä kaupasta on löytynyt
    • yöpala: esim. voileivät, jotka toivottavasti olet ehtinyt rakennella ja kelmuttaa kylmäboksiin jo aamupalan tekemisen ohessa heti heräämisen jälkeen ennen liikkeellelähtöä, vaikka lähdettiinkin liikkeelle välittömästi heräämisen jälkeen (Todennäköisesti et ole.)
  • Vaikka miehistö haluaa ekstrakahvia sen jälkeen, kun termari on jo tyhjentynyt, älä valmista kattilallista kiehuvaa vettä, jos meri möyryää kovin häijynä. Älä ainakaan kaada sitä kapeasuuaukkoiseen termariin pentterissä. Älä ainakaan, jos termari ei seiso tukevasti lavuaarissa. Hätätapauksessa narraa olevasi merisairas ja osoita pillikaakaoita (siinä sprayhoodin alla).
  • Aterioiden rakentelusta: Rakenna annos kerrallaan, lautanen koko ajan tukevasti toisella kämmenelläsi. Keinu aaltojen mukana pitäen kuitenkin ko. kämmentä koko ajan horisontin suuntaisena.
  • Älä laita liukkaita juuri keitettyjä makaroneja liukkaille hollantilaisille kertakäyttölautasille.
  • Jos kaikki kuitenkin luisuu, vierii, kaatuu, romahtaa tai heittää kuperkeikkaa, muista, että elämä on suuri keikahduskomedia. Ainakin vene-elämä.