LAT 60° 10.116'N
LON 25° 21.209'E

Nyt leikkelin nokkosia minäkin. Jos haluaa ihmisten huomion saaressa keväisenä päivänä, kannattaa vetää hanskat käteen, ottaa sakset ja pussukka mukaan ja lähteä metsäpoluille kyykkimään.

Kaupungin työntekijä hymyili leveästi ajaessaan ohitse mönkkärillään. Toisen kerran hän hymyili leveästi ajaessaan vastakkaiseen suuntaan. Kolmannella kerralla hän pysähtyi - ja tuli kysymään, mitä aarteita löytyi. Saunaan pyyhkeet olalla matkaava miesporukka kehotti leikkaamaan kaikki saaren ruohot tasapitkiksi. Kolmas vinoilija olikin sitten kapteeni, saunaan menossa hänkin. Mahtoiko kuulla siellä tarinoita Kaunissaaren heiniä leikkelevästä kylähullusta?

Laiturimaksut kerättiin jo täälläkin, ja ravintolasta sai juomaa.Saaren kanta-asujaimistoa oli ilmaantunut metsiköstä terassille. Emme käyneet telttakylärannalla, sillä siltä suunnalta puhalsi armoton puhuri.

Vilkkainta seuraelämää täällä tällä hetkellä kuitenkin viettävät pääskyt. Niitä on mustanaan: pyrähtelevät ilmassa, keikkuvat poijuilla, veneen kaiteilla ja laiturin reunalla. Tungeksivat laiturin alle, missä käy valtava tirske ja kuhina. Mitä mahtavat puuhata -

Vuoden 2015 ekat kerrat -checking-lista:
- pääskynen
- terassisiideri
- grillaus
... ja tietysti nokkosoperaatio, mutta se oli puosulle kerrassaan maailmanensi-ilta.

Kaunissaareen-4.jpg
Kauniissa kelissä Kaunissaareen

Kaunissaareen-12.jpg
Kaunissaaren kaunis aamu