Elisaari

LAT 59° 58.736'N
LON 23° 54.647'E

Nyt se alkoi! Kauan odotettu kahdestoistaosa vuodesta. Auringon, notkuvien kissankellojen ja sukeltavien uikkujen universumi, johon on matkattu ne loput yksitoista kahdestoistaosaa.

Väittävät, että kohdistamme lomaan kohtuuttomia odotuksia. Armoa! Jos urheasti taivallamme läpi repaleisen lokakuun ja muutaman muun pimeän loskakuukauden; rämmimme halki asiakaspalautteiden, tulostavoitteiden, lasten huolien, kevätviiman, alkukesän hyisen kylmyyden... Onko reilua syyllistää meitä kohtuuttomista kesälomaodotuksista? Haloo. Olemme epärealistiset odotuksemme ansainneet. ;)

Minulla on liikeidea vakuutussektorille: suomalaisille kesälomavakuutus! Jos vakuutetun loman aikana sääolot alittavat sovitut raja-arvot, vakuutettu on oikeutettu korvauksena vaikkapa kahden viikon etelänmatkaan marraskuussa. Kapteeni tuossa sivussa lyttää idean. Tämmöisestä vakuutustoiminnasta ei kuulemma mitenkään saada kannattavaa. Joka kesä kovin moni reppana lomailee huonon sään aikaan... No, mutta kapteeni: entä kesävakuutus? Raja-arvot kesä-elokuulle. Ja jos koittaa surkea suvi, marraskuu kompensoi. Tämä alkaa kuulostaa todella houkuttelevalta. Jos on intiaanikesä, ei harmita. Jos on eskimokesä, ei harmita. Eikä enää harmita välttämättä marraskuussakaan!

20170716_081800.jpg

Tämän alkukesän aikana vakuutusyhtiön johtoa olisi kyllä harmittanut, tai vähintään huolestuttanut. Eilen puin Porkkalanselän ylitykseen päälleni kaikki mahdolliset vaatekerrokset. Oli startattu jälleen kerran neljän viikon mittaiselle kesälomapurjehdukselle. Ja jälleen kerran länttä kohti. Kohmeisiksi sormin uutisoin kännykällä asiasta veneystäville. Missä seeglaatte? Me ollaan irti...

Mutta sitten kaiken viiman ja palelemisen jälkeen koitti tämä Elisaaren paratiisipäivä. Aurinko lämmitti jo aamupalalla sitloodassa istujat kesäpehmeiksi. Kapteenikin söi epähuomiossa vinoilematta terveysleivät ja hedelmäsalaatit. Kuului uimapolskahduksia. Kumiveneitä puhalleltiin. Alkoi tehdä mieli jäätelöä.

Joten, vakuutusalan innovoijat: älkää pelätäkö tarttua ideaani! Ihan varmasti todennäköisyyksiä laskemalla saatte siitä kannattavan. 
Terv. nimim. Haaveena korvaamaton kesä

20170715_113038-01.jpg