LAT 51° 40.268'N
LON 04° 04.645'E

Päästiin irrottamaan köydet ja vilkuttamaan Port Zélandelle. Se oli oikeastaan todella söötti paikka. Reilun vuorokauden aikana olivat tulleet tutuiksi venetarvikeliikkeen pyylevä pariskunta, norjalainen Fidzi-saarten purjehtijamies ja tietenkin venevälittäjäveljekset äitinsä kera. Unohtamatta laiturilla vieraisiin myönteisesti suhtautuneita Dinghia ja Enzoa. (Nimien kirjoitusasu ei todennäköisesti vastaa lainkaan todellisuutta.) D. ja E. olivat todella ystävällisiä - kuten kaikki muutkin kohtaamamme hollantilaiset. D. ryntäsi aina innokkaana ensin kerjäämään rapsutuksia, E. jäi takavasemmalle odottamaan rauhassa omaa vuoroaan.

Muistamme Port Zélandea lämmöllä tietysti ennen kaikkea sen vuoksi, että se lahjoitti meille Moon Merelin. Tai lahjoitti ja lahjoitti. Pieni korvaus piti vastineeksi maksaa. Ehdimme myös juuri ja juuri maksaa loput asennusten ym. palvelusten kustannukset ennen myyjän toimiston sulkeutumista tältä päivältä. Sitten pääsimme liikkeelle - ja nostimme ensimmäistä kertaa Moon Merelin purjeet. Vau. Vauvau.

purjeet-normal.jpg

Kiitollinen, nöyrä ja onnellinen olo. Matkasimme auringonlaskussa pyörivien tuulimyllyjen ohi kohti elämämme ensimmäistä sulkua. Jäimme vielä tälle puolelle. Aamulla sulkukokemus ja sen jälkeen kohti Pohjanmerta.