LAT 57° 51.383'N
LON 18° 11.401'E

Päätettiin siis toissapäivänä, että aamun tullen suunnattaisiin kohti Tukholmaa.

Iltapäivän tullen suunnattiin kohti Ölannin Byxelkrookia, koska sinne oli sopiva, kiva päivämatka.

Saavuttiin aamuyön kylmyydessä ja pimeydessä Gotlannin Visbyhyn.

Nyt taas aamun tullen on päätetty suunnata kohti Tukholmaa...

Kapteenin haave oli päästä Visbystä Hankoon ennen kuin itätuulet panisivat stopin etenemiselle. Mutta myöhästyimme. Parin tunnin aamu-unien jälkeen jouduimme lähtemään Visbystä myrskyä pakoon takaisin Ruotsin mantereelle. Etenemme kuitenkin pohjoiseen, joten edistymme ändå.

Mutta Kalle siis ei hevin pääse meistä eroon. Ölannin rannikolla kuninkaallisen kesämökin kohdalla syntyi ruotsalainen veneilysatu:

Olipa kerran Silvia, ja vene oli Kallellaan.

Paleltu, lähes uneton yö tuntuu kuitenkin jollain mystisellä tavalla stimuloineen puosun tieteellistä ajattelua. Hän suunnittelee parhaillaan todellisuuskertoimen laatimista arvioituihin saapumisaikoihin. Taulukkoon vain seuraava tieto kultakin siirtymältä:
(toteutunut aika - arvioitu aika) / nautical mile
Taulukkoa voisi täyttää esim. parin vuoden ajan ja laskea sitten keskiarvon, josta saisi käypäisen korjauskertoimen tuleville matkoille.

Mitä kertoisi romanttisesta ruusujen Visbystä? Siellä oli bensa-automaatti, josta ei saanut bensaa. Gasti oli kuulemma nähnyt myös polkupyörän.

valoilmi%C3%B6-normal.jpg

Kapteenia käy hieman sääliksi. Hän tuntuu ottaneen raskaasti sen, ettei päästykään vielä matkaamaan koti-Suomeen. Yritin lohduttaa Plokin motolla "Merillä olet perillä." Ja sillä, että veneeseen menneille rahoille saadaan vastinetta. En tiedä, lohduttiko. Kapteeni meni vaihtamaan kumisaappaiden pohjalliset villasukkiin. Puosu tarkkailee plotterista kahta laivaa. Livenä niitä ei vielä näy.

Myöskään yhtään venäläistä sukellusvenettä ei näy. Sellainen kuulemma parhaillaan seikkailee Ruotsin vesillä. Ollaan ajan hermolla ja ajankohtaistapahtumien aallonharjalla.